BEMUTATKOZÁS

Szabó Judit vagyok, idegenvezető. Az Explore Hungary, illetve a “Fedezd fel Magyarországot Klub” egyesület keretében 2002. óta szervezek és vezetek ismeretterjesztő programokat.

Célom mindig az, hogy a szokásoson túlmutató módon, egyszerre adjak mély és részletes tudást, ugyanakkor az összefüggésekre rámutató ismereteket.

Az általam vezetett programok közt kezdettől fogva megtalálhatók a városnéző séták, épületlátogatások, múzeumi programok és országjáró kirándulások éppúgy, mint a művelődéstörténet megannyi területét bemutató előadások. 

Az aktív idegenvezetésen túl, 2004 óta az OKJ-s képzési rendszer keretében idegenvezető hallgatókat tanítok.

Gyakran vezetek osztály- és tantestületi kirándulásokat, illetve a társadalmi felelősségvállalás jegyében, időről-időre kerekesszékes emberek számára “Guruló városnézéseket” tartok.

Hátterem

Az ELTE TTK biológia-földrajz szakán megszerzett diplomával, a rendszerváltás gazdasági fellendülésében a multinacionális cégek izgalmas világa felé kanyarodtam. 7 évnyi értékesítési és marketing tapasztalatszerzés után döntöttem úgy, hogy ötvözöm az addig tanultakat, sőt, tovább képzem magam: országjárásvezető és (angol és német nyelvű) idegenvezető lettem, s 2002-ben megalapítottam a “Fedezd fel Magyarországot Klub”-ot. A több irányú háttér és a folyamatos tanulás esetemben sokoldalú felkészültséget eredményezett.

Módszerem

A csaknem 1000, általam vezetett programon eddig több ezer ember vett részt, és nagyon büszke vagyok arra, hogy sokan rendkívüli rendszerességgel térnek vissza, így – a közösen szerzett élmények révén – valódi Explore Hungary-s közösség épült, ugyanakkor a tudást is programról programra, élményről élményre tudjuk egymásra rétegezni.

Az idegenvezetéseim során igazi, “nagybetűs” ismeretterjesztésre törekszem, úgy, hogy a résztvevők valódi tudást, mély ismereteket kapjanak, de különös hangsúlyt fektetek az összefüggések bemutatására, hogy a hallgatóság átélje a rácsodálkozás és megértés nagyszerű érzését. Mindeközben szem előtt tartom, hogy mindenki jól érezze magát, és az adott helyzeten belül a leghatékonyabban és legkellemesebben tudjon részt venni a programon.

Visszajelzések

Egy olyan tevékenység, amely ennyire személyes, ennyire az egyénhez, az egyéniséghez kötődik, természetesen nem tetszhet mindenkinek, hiszen különbözőek vagyunk. Így bizonyára van olyan, aki más stílusban, más módon érzi jól magát. Nem állíthatom tehát, hogy mindenkinek tetszik a munkám, de tény, hogy tömegével kapom a kedvesebbnél kedvesebb, mindig a minőséget kiemelő visszajelzéseket.

Szívvel-lélekkel!

Mind a felkészülés, mind a programok vezetése során valóban az jellemez, hogy szívvel-lélekkel, lázban égve törekszem a lehető legjobbra.

Sok összetevőből áll a munkám, és boldogan mondom el magamról, hogy minden apró részletét, még a legnyűgösebbeket is szeretem.
És nagyon szeretem az embereket, akik jönnek. Hálás vagyok érte, hogy ebben a széles kulturális kínálatban is éppen ezekre a programokra szánják az idejüket és energiájukat.

Ez az érzés – sosem szem előtt tévesztve, hogy komoly vállalást teszek a résztvevők felé – barátságos hangulatot teremt, ami egy igazi szigetté varázsolja az Explore Hungary-t!

 
NAGY ÖRÖMMEL VÁROK MINDENKIT BÁRMELYIK PROGRAMON,
VAGY SZÍVESEN ÁLLOK RENDELKEZÉSRE KÜLÖN MEGKERESÉS ESETÉN IS!
ÜDVÖZLETTEL: SZABÓ JUDIT