Klimt inspirációk nyomában, Bécsben

 

AJÁNDÉK KRISZTÁTÓL BENCÉNEK, SOK SZERETETTEL!

Kedves Bence!

Szabó Judit vagyok, 21 éve szervezek és vezetek országjáró, ismeretterjesztő kirándulásokat.

Krisztának megtetszett a Gustav Klimt művészetét nagy részletességgel bemutató kirándulás, és nagy titokban, kislányoddal közösen eldöntötték, hogy meglepnek vele!

Az alábbiakban írom a részleteket, és nagyon bízom benne, hogy mind az ajándék, mind pedig a kirándulás nagy örömet fog okozni Neked!

Szeretettel várlak Benneteket!
Találkozunk május 20-án!

Üdvözlettel:
Szabó Judit
Explore Hungary Club
“Fedezd fel Magyarországot Klub” Egyesület

Nézzük, miről is van szó…

Gustav Klimt művészete annyira különleges, annyira egyedülálló, hogy szinte külön Klimt-stílusról beszélhetünk. Ugyanakkor életműve rendkívül változatos, megannyi téma, sokféle technika, anyag és eljárás fellelhető az alkotásaiban.

Személyisége regényes, életét legendák övezik, igazi fáklya, a bécsi szecesszió legmeghatározóbb művésze.

Különleges művészetéhez azonban ő is – hiszen emberből van – a környezetében látott élményekből inspirálódótt. 

Már az “Építészeti előadások” sorozatban ráirányítottam a résztvevők figyelmét arra, hogy a skót szecesszió csodálatos művésznője, Margaret MacDonald, épp olyan angyalokat alkot, mint Klimt, csak nőiesebben… És… előbb alkotta műveit! Sőt, be is mutatta őket Bécsben, amikor férjével, Charles Rennie Macintosh-val a Secession-ban kiállították enteriőrjüket.

Sejtésemet, miszerint Klimt számára Margaret MacDonald művei bizonyosan inspirációs forrásként szolgáltak, akkor kicsit kétkedve fogadta a közönség, ezért vagyok különösen boldog, hogy Bécsben épp e témában született meg a nagyszabású – vagy inkább “hatalmasszabású” kiállítás

KLIMT INPSIRÁCIÓIRÓL!

Van Gogh, Rodin, Matisse és…. Margaret MacDonald műveinek párhuzamaiban láthatjuk a legszebb Klimt alkotásokat! Igazi tobzódás!

Kirándulásunk során ez az időszakos tárlat lesz a fő célpontunk, de nem csak ezt a kiállítást tekintjük meg, hanem a Felső-Belvedere híres képeit, továbbá a Secession épületét és a világhírű Klimt alkotást, a Beethoven-frízt is. Sőt, elviszem a társaságot egy kevésbé ismert, de csodáltaos gyűjteménnyel rendelkező helyre, az ottani Iparművészeti Múzeumba, ahol újabb eredeti Margaret MacDonald mű, illetve Klimt egyik leghíresebb, de eredetiben szinte sosem látható művének, a brüsszeli Stoclet-palota ebédlőjének csodálatos márvány-inkrusztációinak kartonját láthatjuk kiállítva, a Mester kézzel írt instrukcióival.
Az, hogy emelett a Wiener Werkstaette még ma is modernnek ható használati tárgyait, bútorait és élőben láthatjuk majd… igazán csak hab lesz a tortára!

Ez a nap nem csak azért lesz a Klimt rajongók életének egyik legnagyobb élménye, mert számosságában is rengeteg Klimt-élményünk lesz, hanem azért is, mert ezeknek a műveknek a szépsége reprodukciókon messze elmarad az igazi alkotástól, hiszen az anyagszerűséget, a csillámló-fénylő-színes-szép elemeket kizárólag az eredeti művek látványával élvezhetjük.

Csodálatos, élményekben gazdag, rendkívül tömény nap lesz!
Szeretettel várom a Családot!

Részletek:

Szervező: “Fedezd fel Magyarországot Klub” Egyesület

Idegenvezető: Szabó Judit

Dátum: 2023. május 20. szombat

Utazás: kisbusszal

Indulás: 7.30 Budaőrsi IKEA parkoló
Érkezés kb. 21.00 Budaőrsi IKEA parkoló

Program:

  • Utazás Bécsig, közben bevezető előadás
  • Felső Belvedere, elsősorban Klimt képeinek megtekintése
  • Kávészünet
  • Alsó Belvedere: Klimt inspirációk kiállítás német nyelvű vezetéssel, magyar tolmácsolással
  • Secession: az épület és a Klimt-fríz megtekintése
  • Iparművészeti Múzeum: tárlatvezetéses látogatás, német nyelvű vezetéssel, magyar tolmácsolással

 

A programon  szeretettel várlak Benneteket!

Üdvözlettel: Szabó Judit