Országjáró Klub

Az Explore Hungary Club – „Fedezd fel Magyarországot Klub” Egyesület – célja, hogy elsősorban Magyarország, de más országok kulturális és természeti értékeinek bemutatásához kapcsolódó ismeretterjesztő programokat szervezzen.

Kirándulásaink során az egyes országrészek, tájak, tájegységek, városok és városrészek hagyományaira, kulturális örökségére, építészetére, történelmi jelentőségű helyszíneire és az egyes szakmatörténeti jellegzetességeire is kiterjedő közműveltségi, közművelődési, művészettörténeti, helytörténeti tudás gyarapítása és terjesztése a legfőbb célkitűzésünk.

Programjaink ennek megfelelően összetettek, változatosak, témájukban, megközelítésükben, illetve a szakvezetés mélységében és dimenzióiban is alapvetően különböznek a szokásos turisztikai programoktól: átfogóbb és mélyebb ismeretek közvetítésével szolgálják a résztvevők ismereteinek bővítését.

2017_Tiszahat_EHC_11
2017_Sisi_03
2016_ExploreHungaryClub_Nagykunsag_16
2016_ExploreHungaryClub_Nagykunsag_11
ExploreHungaryClub_2015_Matra_17
ExploreHungaryClub_SzaboJudit_Orseg_2015_08

Az Egyesület gazdálkodása az Egyesület céljának megvalósulását szolgálja; ezen belül általános működésének, illetve a konkrét programok megvalósulásának anyagi feltételeit teremti meg. Így különösen:

– biztosítja a magas szintű ismeretterjesztő (előadó, oktató, tájékoztató, idegenvezetői jellegű) munkát;
– biztosítja az ismeretterjesztő és képzési programokhoz szükséges teljes körű szervezést;
– viseli a programok megvalósításának költségeit (különös tekintettel az előadói, idegenvezetői, oktatói díjakra, terembérletekre, belépő és helyi vezetés költségeire, felmerülő szállás és étkezés, a közlekedés költségeire, továbbá minden, a program szakmai és technikai előkészítéséhez és bonyolításához szükséges költségre).

A költségek forrását az egyesület gazdálkodása során keletkező bevételei – a tagok és pártoló tagok (tagcsoporti) tagdíjai és részvételi díjai, illetve adományok – jelentik.

TEHÁT:

Programjaink legfőbb értéke, hogy rengeteg érdekességet ismersz meg, tudást, ismeretet szerzel, s közben – egy nagy baráti társaság részeként – jól érzed magad.
A megvalósításban mindent ezért teszünk:

Idegenvezetés:

A csoportot mindig felkészült idegenvezető kíséri. Az idegenvezető felelős a program végrehajtásáért, a technikai szervezését, tudása révén a magas színvonalú szakvezetésért, de ő tartja össze a csoportot és ő gondoskodik arról is, hogy mindenki jól érezze magát.

Nagyon fontos, hogy a program során sok-sok érdekességről mesél, felhívja a figyelmet olyan részletekre, amik mellett amúgy elszaladnánk, új összefüggésekre világít rá… segítségével nem csak nézel, hanem látsz is!

Épp emiatt biztatunk, hogy gyere, mert még ha jártál is az adott területen korábban, sokkal többet láthatsz és tudhatsz meg, ha velünk jössz.

Szervezés:

A programok során teljes körű szervezésre, empatikus odafigyelésre és gondoskodásra számíthatsz.
A gondos szervezés a titka annak, hogy adott idő alatt rengeteget láthatsz, tapasztalhatsz, átélhetsz.

Aktív pihenés:

Persze ennek az az ára, hogy a szoros programtervet megfelelő fegyelmezettséggel végre kell hajtanunk.
Szóval ez nem pihenés vagy nyaralás, de ne aggódj, a programnak része a fagyizás, a kellemes piknikezés, a hosszú üldögélés vacsora közben….

Szállás:

A több napos kirándulások során arra törekszünk, hogy a szállások is az adott terület hangulatát idézzék, szépek legyenek és megfelelő komfortot nyújtsanak. Általános a 2 ágyas fürdőszobás elhelyezés, de az egyéni igényeket is igyekszünk kielégíteni.

Étkezés:

A kirándulások során teljes körűen gondoskodunk az étkezésről.
Naponta legalább egyszer a tájra jellemző, bőséges eszem-iszom vár egy étteremben vagy a programnak megfelelő helyen. Napközben változatos hideg élelemről gondoskodnak a szervezők melyet – a program részeként – kellemes piknikek, vagy különleges, helyi gasztro-programok formájában szoktunk elfogyasztani. Reggelizni általában a szálláson szoktunk.

Öltözet:

Általában a laza, sportos, kényelmes öltözet a legmegfelelőbb a kirándulásokra, hiszen a programok része legtöbbször van egy kis séta, túra és városi program is.
Ha a program más öltözéket kíván, azt külön jelezzük.
Érdemes az évszaktól függetlenül gondoskodni hideg/meleg/eső lehetőségekről.
A kényelmes cipő, egy meleg pulóver és esőkabát – már csak a rossz idő elriasztására is – nagyon fontos!

Utazás:

A megszokott kényelem és a létszám-beli kötöttségek minimalizálása érdekében saját autókkal utazunk. Akinek nincs autója, arról gondoskodunk, hogy valamely autós résztvevőhöz csatlakozhasson. Ennek megfelelően az autók utasai egymás közt rendezik a felmerülő benzin-, parkolás- és autópálya költségeket.
Az autók konvojban utaznak, az idegenvezető felvezetésével. A konvoj összetartását walky-talky készülékek segítik.
A pihenők a program részei. Ha a szükség úgy hozza, természetesen figyelembe vesszük az egyéni igényeket, de minden csoporttagok kérünk, hogy a megfelelő haladás érdekében egyéni szükségleteit az arra megadott időben rendezze.
Amennyiben ettől eltérő utazási mód (pl. repülő vagy busz) jellemez egy programot, azt az adott meghívóban mindig külön jelezzük.

Költségek:

Az összetett programok minden költségét beleszámítjuk, amikor egy program díja kialakul.
Ez azt is jelenti, hogy – bár így egy kerekebb összeget látsz – a kirándulás során nem adódik külön költséged. (Ha valamely költségelem bármi oknál fogva nincs benne a díjban, azt külön jelezzük.)
A költségeket a pártoló tagcsoporti tagdíjakból és részvételi díjakból, illetve az egyesületnek adott adományokból fedezzük.
A pontos részleteket mindig az adott meghívó tartalmazza.
Az Egyesület éves tagdíja 1.000.-Ft/fő.

Részvételi feltételek:

A programokon csak az egyesület tagjai – egyesületi és pártoló tagok – vehetnek részt.
A programokon mindenki saját felelősségére vesz részt, illetve teljes körű felelősséget vállal a vele érkezett kiskorú gyermekekért.
A résztvevők hozzájárulnak, hogy a kirándulásokon készített fotókat, videó-felvételeket az Egyesület saját céljaira (faliújság, prospektus, e-mail, web) felhasználja.
Minden résztvevőtől kérjük, hogy fegyelmezettségével segítse a program megvalósítását és jókedvével, toleranciájával járuljon hozzá, hogy mindenki jól érezze magát.

Csatlakozás:

Elsősorban olyan érdeklődőket várunk tagjaink sorába, akik résztvevőként  ismerik az Explore Hungary programjait, hasonlóan összetett és mély tudás-élményekre vágynak, és készek arra, hogy a fenti feltételekkel szerezzék meg ezeket a tudás-élményeket.

További információk:

Az egyes programokat érintő részletek az adott meghívókban olvashatóak.
Ha bármi további kérdésed merülne fel, írj, örömmel válaszolok!

Az Egyesület programjain is mindenkit szeretettel várok!
Szabó Judit

A honlap cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s szabályozásnak megfelelően a Weboldal a cookie-kat használ.

Bezárás