Bemutatkozás

Explore Hungary – Fedezd fel Magyarországot… a név igazából mindent elárul… Olyan szép és színes a Világ, hogy állandó utazásra hívogat, de én mindenkit bíztatok arra is, hogy azokon a helyeken is csodálkozzon rá a szépre, ahol nap mint nap jár. Fedezzük fel mindazt, amit minden nap látunk, találjuk meg az értéket abban, ami mellett sokszor csak elrohanunk. Ismerjük meg a mélységeit, mert úgy fogjuk igazán szeretni!

E gondolat kapcsán 2002. óta vezetek budapesti városnéző sétákat, illetve tartok előadásokat, sőt, a “Fedezd fel Magyarországot Klub” Egyesület keretében szervezek és vezetek országjáró kirándulásokat.

 • Szabó Judit
 • ExploreHungary_SzaboJudit__07
 • Explore_Hungary_SzaboJudit_001
 • ExploreHungary_SzaboJudit__04
 • ExploreHungary_SzaboJudit__05
 • ExploreHungary_SzaboJudit__06
 • ExploreHungary_SzaboJudit__07
 • ExploreHungary_SzaboJudit__08
 • ExploreHungary_SzaboJudit__09
 • ExploreHungary_SzaboJudit__10

A program típusok között szerepelnek különleges városnéző, épület- és múzeumlátogató események, a “Fedezd fel Magyarországot Klub” keretében megvalósuló országjáró kirándulások és kultúrtörténeti előadások.

De sok osztálykirándulást és tantestületi kirándulást is vezettem már, és az is nagyon gyakori, hogy cégek vagy magán társaságok kérnek fel város- vagy országjáró program vezetésére.

Mindemellett 2004 óta tanítok az OKJ-s képzés keretében idegenvezető hallgatókat, így nem túlzás, hogy egy egész generáció megfordult az óráimon.

A társadalmi felelősségvállalás kapcsán nem csak iskolai és egyesületi feladatokat végzek, de kerekesszékes emberek számára “Guruló városnézést” tartok évente néhány alkalommal.

Idegenvezetőre van szükséged? Különleges programra vágysz?
Írj nekem!

Keress bátran! Készséggel állok rendelkezésedre!

Ismerj meg!

Az ELTE TTK biológia-földrajz szakán megszerzett diplomával, a rendszerváltás gazdasági fellendülésében a multinacionális cégek izgalmas világa felé kanyarodtam. 7 évnyi értékesítési és marketing tapasztalatszerzés után döntöttem úgy, hogy ötvözöm az addig tanultakat, sőt, tovább képzem magam: országjárásvezető és (angol és német nyelvű) idegenvezető lettem, s 2002-ben megalapítottam a “Fedezd fel Magyarországot Klub”-ot. A több irányú háttér és a folyamatos tanulás esetemben sokoldalú felkészültséget eredményezett.

A több mint 500 általam vezetett programon eddig több mint 2000 ember vett  részt, és nagyon büszke vagyok arra, hogy sokan rendkívüli rendszerességgel térnek vissza az általam vezetett programokra.

Az idegenvezetéseim során igazi, “nagybetűs” ismeretterjesztésre törekszem, úgy, hogy a résztvevők valódi tudást, mély ismereteket kapjanak, de különös hangsúlyt fektetek az összefüggések bemutatására, hogy a hallgatóság átélje a rácsodálkozás és megértés nagyszerű érzését. Mindeközben szem előtt tartom, hogy mindenki jól érezze magát, és az adott helyzeten belül a leghatékonyabban és legkellemesebben tudjon részt venni a programon.

Egy olyan tevékenység, amely ennyire személyes, ennyire az egyénhez, az egyéniséghez kötődik, természetesen nem tetszhet mindenkinek, hiszen különbözőek vagyunk. Így bizonyára van olyan, aki más stílusban, más módon érzi jól magát. Nem állíthatom tehát, hogy mindenkinek tetszik a munkám, de tény, hogy tömegével kapom az alábbiakhoz hasonló gondolatokat megfogalmazó visszajelzéseket:

idézet

“Szuper volt, mint mindig. Rengeteg élmény, gondolat, történés. Mindig akkor tudom, hogy jó helyen vagyok és tényleg abban a pillanatban, ami éppen zajlik” K.A.

idézet

“Kedves Judit, fantasztikus volt ez a mai nap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Köszönöm! ” B.B.

idézet

“Mindig élmény Veled a túra! ” K.I.

idézet

“Nagyon felemelő és számomra megrázó volt ez a mai délelőtt, köszönöm és Isten áldjon érte!” B.B.

idézet

“Judit, én olyan hálával gondolok erre a missziódra, olyan sokat kaptunk Tőled, tőletek!! De komolyan. Ilyenekért /is/ érdemes élni.” L.J.

idézet

„Nagyon-nagy szükség van ebben az embertelen, rohanó világban ilyen emberekre és helyekre!” ” H.Zs.

idézet

“Majd’ kiugrik a szívem a helyéről egy-egy program után, mert ilyen jellegű élményben máshol nincs részem!” P.R.

idézet

“Mi is nagyon köszönjük! Hogy olyan sok helyre elvittél minket és megmutattad, hogy ott élő emberekkel beszélhettünk, hogy nem fáradtál a “helyzetekben”, hanem spontánul megoldottad, hogy ennyi szívet-lelket viszel a szervezésbe, a megmutatásba, a fényképekbe, az írásba!” B.O.

idézet

“A színvonal, a különlegesség biztosítéka: Szabó Judit.” A.J.

Egy alkalommal egy nemzetközi csoport egyik résztvevője, miután napokon át meséltem nekik a magyar örökségről, egyszerűen azt írta:

idézet

You are one of of Hungary’s national treasures! J.A.

Az idegenvezető hallgatóim figyelméért különösen meg kell küzdenem, hiszen a 19-20-21 éves korosztálynak – legyünk őszinték – bármi tud érdekesebb lenni, mint három órányi országismeret egy szuszra… Mégis, a vizsgák végeztével, vagy épp évek múlva nagyon szép leveleket szoktam kapni. Ők írták:

idézet

“Vele minden óra olyan volt, mintha terepen lettünk volna, annyi élményszerű, saját fotóval mutatta meg nekünk Magyarország csodáit.  Országismerete verhetetlen, még azt is megmondta, hol kell motorfékkel lejönni…  Nagyon szerettük  laza, humoros előadásait, de a könnyed stílus mellett ránevelt arra is, milyen fontos a kutatómunka egy-egy új programnál. Egy igazi profitól tanultunk, nem vitás!” (Várhelyi Csilla)

idézet

“Számolgattam és magam is meglepődtem, hogy már 8 éve, hogy először találkoztam Judittal. Ő az a tanárnő, aki az egész idegenvezető képzés legmeghatározóbb alakja volt számomra. Óráin nem csak száraz információt,de olyan életszemléletet ültetett el bennem, ami teljesen a részemmé vált. Felkeltette az érdeklődésünket Magyarország szépségei, hagyományai, történelmi kincsei iránt. Kíváncsiság, rácsodálkozás, értékrend, figyelmesség, szeretet, örökké tanulás,alázat, tisztelet, természetesség, országjárás, nyitott szemmel és szívvel való utazás egy életen át. Ezek a szavak jutnak eszembe Juditról. Elképesztő tudással rendelkezik, melyet nagy örömmel és alázattal ad át. Az ExploreHungary önmagában fantasztikus és jól közvetíti Judit életfilozófiáját. Ismerjük meg és fedezzük fel Magyarországot! Igazán ismerjük-e azokat a helyeket,ahol már ezerszer jártunk? Ismerjük a történetét? Gondolkodtunk-e már azon, hogy az erdőben sétálva milyen kőzet van a talpunk alatt? Vagy milyen növények vesznek körül? Ebben a pillanatban buszozom át az Erzsébet hídon és eszembe jut,hogy Judittal az Erzsébet híd átlagember számára ismeretlen zugait is bejárhattuk. Beszélgettünk a hídmesterrel és mennyi mindent tudtunk még meg! Saját városunkban is akad még bőven megismerni való. Judit ebben csodás vezető és partner tud lenni. ” (Szabó Emő)

Oszd meg velem, amit gondolsz!
viszajelzes

Szeretnéd megosztani a velem a véleményed? Ha valami tetszett, nagyon örülök, ha pedig építő kritikával szeretnéd tökéletesíteni a munkámat, azt is nagyon köszönöm! Írj nekem!

Ja, és őket se felejtsem el!

Van egy nagyszerű családom: két szépséges kisfiam, Ákos (2004) és Máté (2008), és egy – enyhén szólva is – starpabíró párom, Attila.

Miközben szeretjük a munkáinkat (Explore Hungary és www.contactplus.hu), az életünk teljes mértékben a gyerekeink körül forog. Folyamatosan próbáljuk tartani az egyensúlyt a munka, család, sport és utazások sokszögében…

A fiúk 4 éves koruktól kezdve csatlakoztak az Explore Hungary programokhoz. És itt válaszolnék a szülőkből sokszor előre törő kérdésre:

Mikortól lehet hozni a gyerekeket?

Amint lehet, érdemes hozni őket! Rengeteget tanulnak a programok során! És nem csak tárgyi tudásra, de a közösségben való létezésre, a hosszabb programok elviseléséből adódó viselkedés- és jellemfejlődésre is gondolok…

Ákos 10 évesen 1,5 órás vetített képes előadást tartott az iskolában egy másik országban szerzett élményeiről. Ehhez nagyon sok készséggel kell rendelkezni, és az bizonyos, hogy mindegyik fejlődik az Explore Hungary programok során!!!

 • ExploreHungary_SzaboJudit__csalad_05
 • ExploreHungary_SzaboJudit__csalad_08
 • ExploreHungary_SzaboJudit__csalad_06
 • ExploreHungary_SzaboJudit__csalad_04
 • ExploreHungary_SzaboJudit__csalad_03
 • ExploreHungary_SzaboJudit__csalad_02
 • ExploreHungary_SzaboJudit__csalad_01
 • ExploreHungary_SzaboJudit__csalad_07

De ehhez a témához is van idézetem egy másik család tollából:

idézet

“…utódainknak ennél jobb szemléletformáló programot nehezen lehetne kitalálni. ” T.G.

Nos, talán túl hosszúra is sikeredett a bemutatkozás, de szerettem volna segíteni abban, hogy biztos legyél benne, jó helyre érkeztél!

A lényeg azonban, hogy nagy örömmel várlak bármelyik programon,
vagy szívesen állok rendelkezésedre külön megkeresés esetén is!
Üdvözlettel: Szabó Judit

A honlap cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s szabályozásnak megfelelően a Weboldal a cookie-kat használ.

Bezárás