Építészeti utazások

Vetített képes (élő) előadás-sorozat és könyv

A 20. század fordulója új időszámítást hozott az építészetben is. A történeti stílusokat megidéző historizmus helyébe a modern élet modern igényeit kiszolgáló építő- és díszítőművészet lépett.

Hogy mely országban miként zajlott az átmenet, és milyen eredmények születtek, nagyban függött attól, milyen körülmények között indult a folyamat, s még inkább, hogy kik voltak azok a művészek, akiknek tevékenysége utóbb, iskola-teremtő erővel formálta az egész művészeti világot.

Az első előadás résztvevőinek visszajelzései:

“Drága Judit, írásban is leírnám, hogy fantasztikusan jó volt, igényesen felépített, informatív, szép gondolatiságú bemutatással Tőled. Nagy Köszönettel,” (O.É.)

‘Remek volt a szombati előadás, ritka az ilyen átfogó, összeszedett, történeti-építészeti-kulturális „fúziós” tudás, ami ráadásul mėg szórakoztat is! Még a szombat reggeli felkelés sem nagy ár érte!” (T.E.)

“Jól felépített, érdekes, informatív, pörgős program volt!
Nagyon szeretem, hogy választékosan fogalmazol.” (K.K.)

“Köszönöm az előadást!
Nem csupán átismételtük az online előadáson hallottakat, hanem sok új és érdekes információt is kaptunk, szép új képeket láthattunk.” (K.I.)

Bár nagyon alaposan és jól ismerem Bécset, az előadás után értőbb szemmel nézem.” (N.J.)

“Elég jól ismerem a várost de jó volt így összefoglalva hallani róla történelmi távlatokban- sok munkád van benne!” (K.I.)

“Én nem igazán szeretem Bécset, de most nagy kedvet kaptam, hogy elmenjünk és megnézzünk ezeket a dolgokat.” (Sz.J)

Bécs
Otto Wagner

Darmstadt
J.M.Olbrich

Glasgow
Ch.R.Macintosh

Weimar
H.v.de Velde

Dessau
W.Gropius

UTOLSÓ PÉLDÁNYOK!

Az előadás-sorozat lezajlott, de az 50 oldalas összefoglalója, 90 fotóval egy, a  CEWE támogatásával készült fotókönyvben kapható.

Ára: 5.500.-Ft

Ha szeretnél vásárolni belőle, írj egy emailt az info@explorehungary.hu címre.

 

A programokon mindenkit szeretettel várok!

Üdvözlettel: Szabó Judit