Klimt inspirációk nyomában, Bécsben

Tárlatvezetéses múzeumlátogatások Bécsben

Gustav Klimt művészete annyira különleges, annyira egyedülálló, hogy szinte külön Klimt-stílusról beszélhetünk. Ugyanakkor életműve rendkívül változatos, megannyi téma, sokféle technika, anyag és eljárás fellelhető az alkotásaiban.

Személyisége regényes, életét legendák övezik, igazi fáklya, a bécsi szecesszió legmeghatározóbb művésze.

Különleges művészetéhez azonban ő is – hiszen emberből van – a környezetében látott élményekből inspirálódótt. 

Már az “Építészeti előadások” sorozatban ráirányítottam a résztvevők figyelmét arra, hogy a skót szecesszió csodálatos művésznője, Margaret MacDonald, épp olyan angyalokat alkot, mint Klimt, csak nőiesebben… És… előbb alkotta műveit! Sőt, be is mutatta őket Bécsben, amikor férjével, Charles Rennie Macintosh-val a Secession-ban kiállították enteriőrjüket.

Sejtésemet, miszerint Klimt számára Margaret MacDonald művei bizonyosan inspirációs forrásként szolgáltak, akkor kicsit kétkedve fogadta a közönség, ezért vagyok különösen boldog, hogy Bécsben épp e témában született meg a nagyszabású – vagy inkább “hatalmasszabású” kiállítás

KLIMT INPSIRÁCIÓIRÓL!

Van Gogh, Rodin, Matisse és…. Margaret MacDonald műveinek párhuzamaiban láthatjuk a legszebb Klimt alkotásokat! Igazi tobzódás!

Kirándulásunk során ez az időszakos tárlat lesz a fő célpontunk, de nem csak ezt a kiállítást tekintjük meg, hanem a Felső-Belvedere híres képeit, továbbá a Secession épületét és a világhírű Klimt alkotást, a Beethoven-frízt is. Sőt, elviszem a társaságot egy kevésbé ismert, de csodáltaos gyűjteménnyel rendelkező helyre, az ottani Iparművészeti Múzeumba, ahol újabb eredeti Margaret MacDonald mű, illetve Klimt egyik leghíresebb, de eredetiben szinte sosem látható művének, a brüsszeli Stoclet-palota ebédlőjének csodálatos márvány-inkrusztációinak kartonját láthatjuk kiállítva, a Mester kézzel írt instrukcióival.
Az, hogy emelett a Wiener Werkstaette még ma is modernnek ható használati tárgyait, bútorait és élőben láthatjuk majd… igazán csak hab lesz a tortára!

Ez a nap nem csak azért lesz a Klimt rajongók életének egyik legnagyobb élménye, mert számosságában is rengeteg Klimt-élményünk lesz, hanem azért is, mert ezeknek a műveknek a szépsége reprodukciókon messze elmarad az igazi alkotástól, hiszen az anyagszerűséget, a csillámló-fénylő-színes-szép elemeket kizárólag az eredeti művek látványával élvezhetjük.

Csodálatos, gazdag, rendkívül tömény nap lesz!
Csak az jöjjön, aki bírja, aki örömmel fárad el abban a kultúrsokkban, ami ránk vár!!!!

UI:

Aki esetleg már járt a Secessionban vagy a MAK-ban annak oda nem kell befizetni a belépőjegyet, és a látogatásunk ideje alatt szabad programja lehet. De még akkor is érdemes részt venni a programon, ha “csak” az időszakos kiállítást szeretné valaki vezetéssel megtekinteni, hiszen a buszon, illetve közben is rengeteget fogok mesélni, a program fő részének költsége pedig alig több, mint egyetlen oda-vissza vonatjegy Bécsbe!

Részletek:

Szervező: “Fedezd fel Magyarországot Klub” Egyesület

Idegenvezető: Szabó Judit

Választható dátumok:

 • vagy 2023. március 15. szerda – sikerrel lezajlott
 • vagy 2023. március 18. szombat – még 4 hely van
 • vagy 2023. április 1. szombat

Utazás: kisbusszal

Indulás: 7.00 Budaőrsi parkoló
Érkezés max. 22.00 Budaőrsi parkoló
(aki nem kocsival érkezik a parkolóhoz, azzal egyeztetünk)

Program:

 • Utazás Bécsig, közben bevezető előadás
 • Felső Belvedere, elsősroban Klimt képeinek megtekintése
 • Kávészünet
 • Alsó Belvedere: Klimt inspirációk kiállítás angol nyalvű vezetéssel, magyar tolmácsolással
 • Secession: az épület és a Klimt-fríz megtekintése
 • Iparművészeti Múzeum: tárlatvezetéses látogatás

A részvétel költsége:

 • 36.000.-Ft/fő (busz, belépő a fő programra, az Alsó Belvedere időszakos kiállítására, tárlatvezetések, villamosjegy, idegenvezetés, általános és adminisztrációs költségek)
 • + BELÉPŐK aszerint, hogy esetleg vaaki nem szeretne minden múzeumi programon részt venni (mert már volt ott, vagy szeretne szeretne a szendvicsezés helyett hosszabban ebédelni)
  • Felső Belvedere: 11,45 EUR
  • Secession: 10 EUR
  • Iparművészeti Múzeum: 12 EUR
 • Azaz összesen, ha valaki mind a 4 múzeumi programon részt vesz, EUR árfolyamtól függően kb: 49.000.-Ft/fő
 • + 1000.-/fő az éves egyesületi tagdíj (aki még nem fizette be)

Lemondás: Mivel a 36.000.-Ft-os összeg a fix költségeket tartalmazza, ezért ez az összeg lemondás esetén csak akkor jár vissza, ha a helyedre résztvevőt tudsz hívni és megfizeti a költséget.

Étkezés:

 • Otthonról hozott vagy útközben “röptében” vásárolt szendvics/üdítő, stb.
 • Kávé-süti szünetre lesz lehetőség az Alsó Belvederében, a Park Cafe-ban (kávé+süti kb.10-12 EUR/fő)
 • Aki hosszabban szeretne étkezni, pl. a Secession épületének meglátogatása helyett bejárhatja a Naschmarkt-ot vagy például a közeli Museum Cafe-ban igazán “gutbürgerlich” bécsi hangulatot talál.

Csoportlétszám: minimum 15, maximum 18 fő

Minden további részletet, a befizetés módját, stb. a jelentkezőknek megírom, illetve egyeztetünk mindenben, ami szükséges.

 

Jelentkezés:

  Klimt inspirációk nyomban, Bécsben
  Tárlatvezetéses múzeumlátogatások - egy napos, kisbuszos kirándulás a "Fedezd fel Magyarországot Klub" Egyesület tagjai számára

  Választható dátumok:

  A fő programon túl (Alsó Belvedere) a következő múzeumokba tartok/tartunk a csoporttal:

  Résztvevő(k) száma:

  Résztvevő(k) neve (és e-mail címe, ha szeretnéd, hogy a programmal kapcsolatos leveleket ő is megkapja):

  Számlázási adatok:
  (Ha az elmúlt évben elektronikus számlát küldtem, akkor csupán a számlázási név megadása szükséges.)
  Számlázási név*:

  Számlázási cím (irányítószám, város, utca, szám, emelet, ajtó):

  Ha az űrlap nem működik, vagy nem boldogulsz a kitöltésével, esetleg a kitöltött, elküldött űrlap ellenére 24 órán belül nem válaszolok, akkor technikai probléma lehet a háttérben, kérek szépen egy figyelmeztető email-t az info@explorehungary.hu címre.
  Köszönöm!

   

  A programon mindenkit szeretettel várok!

  Üdvözlettel: Szabó Judit