Bécsi barokk – paloták és pazar gyűjtemények

A “Fedezd fel Magyarországot Klub” Egyesület programja

Bécs, az 1683-as török ostrom során elpusztult gótikus kereskedőváros, barokk stílusban született újjá az 1600-as évek végén.
A kor meghatározó divatja szerint épültek a hatalmas paloták, melyek ma is hirdetik a véres háború utáni fellélegzés életörömét.
Az elnéptelenedett területek új gazdái hatalmas vagyonokra tettek szert ebben az időben, s e mérhetetlen gazdagság tetten érhető a barokk városi paloták pompájában is.

A Herrengasse és Bankgasse főúri világában is kiemelkedik a Lichtenstein Hercegek városi palotája, illetve a belvárostól távolabb fekvő, elsősorban a fényűző báloknak építészeti keretet adó kerti palota.

A két csodálatos barokk épület nem csak méreteivel és termeinek díszítettségével kápráztat el, de a falaik adnak otthont a hatalmas műgyűjtemény festményeinek, terei pedig a további műtárgyaknak, csodálatos bútoroknak.

Ismeretterjesztő programunk során a bécsi barokkot nem a jól ismert Burg vagy Schönnbrunn meglátogatásával ismertük meg, hanem Bécs egyik legrégibb városi palotájától indulva a – nagyközönség előtt legtöbbször zárva tartó – Lichtenstein Palotákat jártuk végig
Ezzel lehetőségünk nyílt arra is, hogy a világ egyik leggazdagabb magán műgyűjteményét művészettörténész vezetésével ismerjük meg.

2020_ExploreHungaryClub_Becs_barokk_09
2020_ExploreHungaryClub_Becs_barokk_07
2020_ExploreHungaryClub_Becs_barokk_08
2020_ExploreHungaryClub_Becs_barokk_04
2020_ExploreHungaryClub_Becs_barokk_01
2020_ExploreHungaryClub_Becs_barokk_05

Máskor is szeretettel várok mindenkit
Szabó Judit
info@explorehungary.hu

 

 

Nem lehet hozzászólni a bejegyzéshez.

A honlap cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s szabályozásnak megfelelően a Weboldal a cookie-kat használ.

Bezárás