Óh, Az én Nagypapám: Stróbl Alajos!
Előadás és Találkozás a nagyszerű szobrász leszármazottjával, Dr Stróbl Alajossal

Stróbl Alajos szobrai Budapest meghatározó köztéri alkotásai. Gondoljunk csak Szent István lovasszobrára, vagy Mátyás király kútjára, vagy épp Arany János, Liszt vagy Erkel szobraira.
De ha belegondolunk, hogy hazánk fiain túl egészen Ferencz József császárig hány és hány szoborportrét alkotott, s azok mind valódi, mélyre ható, személyes kapcsolatokat is jelentenek, el tudjuk képzelni, mennyire igaz, hogy személyében a 19. sázzadi Budapest kulturális centrumát is tisztelhetjük.
S igaz ez azért is, mert nem csak szobrász, de tanár is volt, s az Epreskerti birodalmába igazi, meseszerű életet varázsolt.
A múlt értékeinek komoly gyűjtésétől és mentésétől kezdve egészen a vaddisznó sütésig – amire meg is jelentek a tűzoltók – nagyon sok szín és árnyalat jellemezte Őt. Személyével megismerkedni tehát igazi élvezet, hiszen – amellett hogy szoborba faragta a múltunkat – igazi mókamester is volt!

Hagyatékát a Család nagy odaadással és tudományos igényességgel ápolja.
Ez alkalommal mind az öt unokája megtisztelt minket jelenlétével, az előadást közülük ketten, dr. Stróbl Alajos és Stróbl Mátyás tartották.

Igazán különleges élmény volt! Köszönjük!

2019_Strobl_ea_01
2019_Strobl_ea_02
2019_Strobl_ea_03
Strobl_Alajos

Máskor szeretettel várok mindenkit!

Üdvözlettel: Szabó Judit

Nem lehet hozzászólni a bejegyzéshez.

A honlap cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s szabályozásnak megfelelően a Weboldal a cookie-kat használ.

Bezárás