Jeges tájakon – Dr. Nagy Balázs világjáró előadásai

A régieknek elég, ha annyit mondok, “lesz Balázs”, és már jelentkeznek is! De ez a sorozat az “újakat” is bevonta a bűvkörbe…

Akik nem ismernék, annak be kell mutatnom egy fanatikus világjárót, aki már kamaszként a hátizsákba pakolt Új Magyar Lexikon sorozattal edzett a Bükkben, hogy egyszer majd nagy hegyeken caplathasson keresztül.  De nem ám csak az utazás vágya fűti, hanem tudós geográfusként valódi kutatásokat, tudományos programokat vezet, s tanítja, publikálja eredményeit.

Egyetemi docens, az ELTE Földrajztudományi Központjának vezetője, a nagyközönség A Földgömb című magazin főszerkesztőjeként ismerheti.

Amúgy meg csoporttársak voltunk az őskorban, az egyetemen, ezért külön végtelen öröm számomra, hogy eljött hozzánk, és én a házigazda büszkeségével kínálhattam Nektek a remek előadásait!

A mostani sorozatban jeges tájakon jártunk!

Hiszen – bár sokan hallották már – kit ne érdekelne – akár újra is –  az Antarktisz expedíciók története, illetve maga a tudás, melyet a jegyes földrész kapcsán Balázs megoszt velünk.

Ki ne járna – legalább a kényelmes, meleg szobában, képeket nézegetve – az Andok jeges csúcsain…

És ki ne vágyna Izlandra, a tűz és jég szigetére!

Balázzsal nagyszerű utazásokban volt részünk: pezsdítő szellemi kalandokban, egyszer talán megvalósuló utazás-élmenyek tudományos alapozásaiban!

  • NagyBalazs1
  • Nagy Balazs2
  • NagyBalazs3

Folytatjuk a kalandozásokat Balázzsal!

Máskor is szeretettel várunk mindenkit!

Üdvözlettel: Szabó Judit

Nem lehet hozzászólni a bejegyzéshez.

A honlap cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s szabályozásnak megfelelően a Weboldal a cookie-kat használ.

Bezárás