Egészségünkre! Koccintottunk a törley-ben!

Immár másfél évtizedes hagyomány, hogy az Újévet a Törley Pezsgőgyár meglátogatásával indítjuk.

És nem csupán azért, hogy a három nagyszerű pezsgő kóstolása közben – Dom Perignon-hoz hasonlóan – felkiálthassunk: “Ah, míly csodás, a csillagokat iszom!”, hanem azért is, mert amit Törley József a 19. század végén a budafoki gyárban véghezvitt, azt ma is marketing tankönyvekben kellene tanítani!

Csupa innováció, csupa előremutató lépés, és siker minden területen…

1880-ban jött először Promontorba, s felismerve a terület adottságait, gyárat alapított. Modern gépsorain, Magyarországon először ő alkalmazta a fagyasztásos seprőtelenítést, az áruszállításban ő használta először a “gépkocsireklámot”, amikor is Törley felirattal látta el az első, nem hadászati céllal vásárolt teherautók oldalát… De a mai “eladáshelyi reklámok” sem tudnak sokkal többet, mint amiket ő alkalmazott: logózott felíró cédulákat osztott a pincéreknek, és csodás minőségű, a pezsgőzés életérzését közvetítő imázs plakátokkal ösztönözte az úri közönséget a gyöngyöző ital fogyasztására. Az, hogy a század fordulójára 1 millió palack pezsgőt gyártott, nem csak az üzem teljesítményét mutatja, de azt is, hogy ekkora piacot tudott építeni a korábban Magyarországon kevéssé ismert ital számára!

És miközben csodáljuk a gazdasági teljesítményt, érdemes felfigyelni arra is, hogy a modernség nem csak a gyártósorban vagy a marketing eszközökben mutatkozik meg, de az akkor még csak közelgő 20. század szép, új stílusa, a szecesszió adta a képi világot – legyen szó reklámanyagról, kóstoló termi mozaik díszről, vagy mauzólum épületről…

Mindezt megtapasztaltuk a sétánk, a múzeum és a pincészet meglátogatása és a kóstoló során.

Remek évindító volt! BUÉK mindenkinek!

  • 2013_Torley_01
  • 2013_Torley_gyar_anno

Máskor is szeretettel várok mindenkit!

Üdvözlettel: Szabó Judit

Üzenet a szerzőnek

A honlap cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s szabályozásnak megfelelően a Weboldal a cookie-kat használ.

Bezárás