Pesti ízek: A Gerbeaud cukrászda

Hogyan is lehetne jobban kifejezni, milyen jó a nagyvárossá fejlődő Pest büszke polgárának lenni, mint mikor egy szép vasárnapon végigsétálva a Korzón – persze megmutatva az új napernyőt – egy hatalmas adag tejszínhab mögül lehet kémlelni a többieket, és szóba elegyedni azokkal, akik azt – társadalmi rangunknál fogva – megérdemlik.

A Belváros szívében habos kakaót szürcsölgetni, a polgári életforma elengedhetetlen kelléke, díszlete és előadása volt egyszerre. Mindazonáltal…. ma is szeretjük ezt. Egy finom süti mellett barátokkal beszélgetni… A cukrászdázás jó dolog!

Meg is néztük (és ízleltük) az egyik legpatinásabb pesti cukrászdát!

Kugler Henrik 1858-ban alapította első cukrászdáját a mai József nádor téren, majd 1870-ben átköltözött a cukrászda mai helyére. Ide érkezett 1884-ben a genfi születésű, világot járt Gerbeaud Emil, hogy előbb üzlettárssá, majd tulajdonossá, s nem sokkal később egy világhírű, legendás alakká váljon.

Sisi, Deák Ferenc, Liszt Ferenc, Erzsébet királynő, Beatrix királynő, Diana, Madonna és Antonio Banderas jártak ott, ahol mi is.Err ŐK nagyon büszkék :-)

Látogatásunk során megismerkedtünk a cukrászdázás és maga a Gerbeaud történetével, az épülettel, és egy gazdag váltogatás révén megkóstoltuk a híres sütiket is.ú

A sokszálú történet és a mai tevékenység sokszínűségének bemutatása a várakozásokat felülmúló, nagy élmény volt a résztvevőknek:

idezet

“…közben falom magamban a tudást, nem csak a finom sütiket!”

idezet

“Ma  is magas színvonalú bevezetőben volt részünk. Nem különben jó volt hallgatni Anna elhivatottságát, sok ilyen családra lenne szüksége az országnak.”

  • 2016_Gerbeaud_ExploreHungary_01
  • 2016_Gerbeaud_ExploreHungary_02
  • 2016_Gerbeaud_ExploreHungary_03

Máskor is szeretettel várok mindenkit!

Üdvözlettel: Szabó Judit

Üzenet a szerzőnek